top of page

Родителските закони на Мърфи

Всеки родител най-добре би разбрал ситуацията , в която ежедневно се справяме с нрава на детето си, на мъжа и семейството си, но по забавен и ироничен начин винаги можем да открием хубавия смисъл на дадена ситуация, в която, например, детето е открило къде сте скрили тоалетната хартия и всичко вкъщи се е превърнало в меки , бели, пухкави килими, носейки се аромат на свежест и чистота. Предстои ви дълго събиране, почистване и решение, как да обясните и какво да направите, за да покажете за малчугана, че постъпката му е неправилна и нередна.

Родителските закони на Мърфи

  1. Ако не цари тишина повече от 5 минути, значи детето ви прави някаква беля.

  2. Тръгвате с детето към магазина, но то казва, че не му се пишка. Да, но се сеща да го направи точно когато сте на касата, има навалица и продавачката чака да платите.

  3. Решили сте по време на съня на детето да направите нещо важно. Е, познайте кой точно днес няма да заспи!

  4. Миете съдове и ръцете ви са целите в пяна. Точно тогава детето казва, че му се пишка и не, не може да изчака, докато си измиете ръцете.

  5. Внимавайте какво говорите пред детето! Мислите си, че то е малко и не разбира. Да, но ако обидите някого или използвате неприятен прякор, детето ви ще го сподели точно пред човека, за когото сте го казали.

  6. Мислехте ли си, че като станете майка вашето дете няма да се тръшка, защото „това го правят само разглезените деца“? Или пък като гледахте дете с телефон казвахте ли си, че вашето ще ползва такъв чак когато тръгне на училище. Е, и аз си го мислех, но няма как да сготвя, ако синът ми не гледа нещо. А и също така още от година и половина започна с тръшкането.

  7. Мислили ли сте се, че някога ще се зарадвате на изпражнения? Почакайте детето ви да не се изходи цяла седмица.

  8. Искате да излезете някъде само двамата с мъжа си или пък да празнувате рожден ден с приятели? Планирате събитието от седмици. Вече сте намерили и кой да гледа детето, но точно в този ден то се разболява.

Дръжте се, скъпи родители, всичко ще се оправи след 15 години! Само че тогава ще се сещаме за тези моменти с усмивка и ще ни се иска да върнем времето назад.


Автор: Мария Бончева | част от екипа на talks | #мамаавтор

Последни публикации

Виж всички
bottom of page