top of page

Как да забавлявате децата, докато работите от вкъщи?

Работата от вкъщи с деца си е истинско предизвикателство, а ние, като родители, търсим начин да ангажираме малките, докато сме фокусирани в задачите си. Ако искате известно време да се съсредоточите върху работата си у дома, ето някои забавни дейности за детето, с които то ще е щастливо и ангажирано.


Творчество

Когато въображението на едно дете се развихри, то ще бъде щастливо в своя собствен свят с часове. Просто накрая трябва да оцените неговото произведение на изкуството или работата му.


Пъзели

Ако имате у дома пъзел – дайте го на детето да се забавлява. Намират го за вълнуващо, а и самото сглобяване отнема много време и усилия.


Книжки за оцветяване и рисуване

Оцветяването и рисуването са две от най-простичките неща, които децата обожават да правят от най-ранна възраст. Тези активности подобряват фините двигателни умения и тренират мозъка в концентрация. В момента една от най- новите тенденции е равномерното оцветяване за възрастни, което им помага да се отпуснат и да спят спокойно.


Рисуване върху камъчета

Осигурете на децата си миещи се боички, четки и камъни и оставете художника в тях да се развихри. Подтикнете ги да направят от камъчетата цветни играчки. След като боята изсъхне, може да залепите върху тях мърдащи се очички, пера или помпони.


Почистване на дома, прозорците или хладилника.

Няма лошо ако детето ви помага с някои домакински дейности. Дайте му метла или моп, за да минава напред-назад по пода. Да! Вашето легло ще блести. Може просто да им осигурите бутилка вода с пулверизатор и да ги помолите да почистят прозорците ви (само ако ги достигат) или хладилника.

Поиграйте си с тесто

Играта с многоцветно тесто е винаги забавна и удовлетворяваща. Децата могат да оформят от него някои от любимите си герои.


Изкуство и занаяти

За да ангажирате и забавлявате децата си изкуството и занаятите са най–добрата възможност за вас в този модерен свят. Рязането с ножица развива независимото движение на всеки пръст на ръката.То развива фината моторика, координира движенията по вдигане и задържане на предмет в ръката и помага за подобряване на фокуса и вниманието.


Постройте къща от карти

Изграждането на къща от карти, е предизвикателна, но приятна задача. Просто осигурете на детето си едно тесте и му кажете да направи гигантска къща от него.


Търсене на съкровища

Играта не изисква никаква подготовка. Направете списък с някои предмети от ежедневието и кажете на детето си да ги открие и да им направи снимка.


Източник GCPAwards, Превод: E.П.

Последни публикации

Виж всички
bottom of page