top of page

7 бранда в полза на родителството, част 2

Родителството включва множество роли и отговорности, които родителите трябва да поемат, за да гарантират здравословния и успешен развитие на техните деца.


Родителството започва с раждането на детето и продължава през целия му живот, като родителите трябва да се грижат за физическото, емоционално и психическо здраве на детето, да му осигурят образование и да го подготвят за независимост в бъдеще. За да бъдете добър родител, трябва да бъдете търпеливи, открити и готови да поставите нуждите на детето си на първо място. Това включва изграждането на здрава връзка между членовете на семейството и между вас самите - дете, родител, решение и правилно увладяване на конфликтите, разбиране на нуждите и етапите на развитие на детето, намиране на баланс между родителските роли и много други аспекти на родителството.


Във втората част на нашата селекция от брандове, включващи различни продукти и услуги, ние сме подбрали най-важните и характерни такива за деца от 0 до 18 години. Родителите сме тези, които активно трябва да насърчаваме ранното детско развитие. Доказано е, че децата, които получават стимули за ранното детско развитие, имат по-добри когнитивни умения и успех в училище, както творческото мислене и интелектуални умения на детето, което може да бъде ползотворно в бъдеще, когато трябва да решават сложни проблеми и да поемат важни решения.


Нека се потопим във вълшебния свят на ранното детско развитие заедно.

Логопедичен център „Стъпка напред“ възниква през 2017г. като продължение на дългогодишната практика и опит на неговите създатели. В основата му стои ценностната система на семейството, на фокус-прилагане на добри практики, иновативност, собствена визия и подход в логопедичната терапия. Той е един от най- бързо развиващите терапевтични центрове. Впоследствие към него са привлечени и други специалисти с общи цели и усилия за подобряване цялостното развитие на децата. В центъра се използват забавни, базирани на изследвания мултисензорни стратегии, за да се помогне на децата да развият или да наваксат своите умения.


Завършилите терапия деца бележат редица постижения в различни сфери. Те порастват и се развиват пред нас, превръщат се в ентусиазирани учащи, които са социално и академично готови за идните години.


Знаете ли, че логопедичното развитие е изключително важно за децата, тъй като е свързано с техните способности да комуникират, да чувстват и да използват езика. Част от най-основните предимства, включват:

  • Логопедичното развитие помага на децата да усъвършенстват комуникационни умения като говорене, слушане и разбиране на другите. Умения, които са съществено значение за техния социален и емоционален етап развитие.

  • Децата, които имат здраво логопедично развитие, са по-уверени в себе си, тъй като могат да се изразят ясно и да се включат активно в разговора.

  • Децата със здраво логопедично развитие са по-склонни да успяват в бъдещето, тъй като разбират по-добре как да изразят своите идеи и мисли.

  • Здравото логопедично развитие може да подобри качеството на живот на децата, тъй като им помага да се изразят по-ясно, да комуникират по-ефективно и да бъдат по-уверени в себе си.

В логопедичен център „Стъпка напред“ може да откриете различни видове услуги, които да ви помогнат да инвестирате правилно в бъдещето на децата си.

  1. Логопедичната терапия включва специфична, корекционна рехабилитация, базирана на различни методи и техники, целяща преодоляването на езикови и говорни проблеми.

  2. Консултирането изследва говорния, езиковия и/или психологическия статус на лицето, сензорно-двигателното състояние. Проверката се извършва чрез Стандартизирани тестови батерии за диагностика и обследване.

  3. Психотерапията включва моделираща и корекционна терапия, насочена към личността. Игрови метод в основата й с деца от предучилищна и начална училищна възраст. В нея основна роля има разиграването на чувства, отношения и преживявания. В символни и сюжетни игри детето трупа своя житейски опит и разбиране.

  4. Ерготерапията включва сензорна и двигателна терапия, която развива способностите на децата чрез изграждане на нови неврологични пътища в мозъчната кора. Помага им със затруднения в изпълнението на една или повече задачи (ежедневни дейности), възникнали поради социални, емоционални, умствени или физически нарушения.

  5. Кинезитерапията се използва предимно при заболявания и нарушени функции на опорно-двигателния апарат при бебета, деца, подрастващи и възрастни след различни заболявания. Подобрява възбудимостта и проводимостта на нервната система, стимулира координацията и силата на движенията, коригира мускулния тонус, изгражда схемата на тялото и развитие на ориентацията на тялото в пространството.

Ако вашето дете има нужда от консултация или терапия или просто искате да сте сигурни, че говора се развива правилно, може да откриете повече за центъра в полезните линкове и препратки.


Повече за “Логопедичен център "Стъпка напред"”, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | Facebook | Web

Храната е важен и незаменим аспект не само от развитието на детето, но и на цялото семейство. Децата се учат от личен пример, от хранителни навици, които ние, като родители, изграждаме и създаваме у тях. Редица проучвания доказват, че ако възпитаме любов към храната, към здравословния и балансиран начин на живот, то децата ни ще се чувстват достатъчно силни, за да имат пълноценно време за игри и щастливо детство. Таханите са лекуващата и полезна сила на едно семейство, един семеен бранд, а именно - Theia`s tahini или tahini.bg. Това е е марка, която е на пазара от 2016г. “Основателите на бранда са Татяна и Теодор- те ни запознаха с магията на таханите. На тях дължим и добрия старт и доброто позициониране на пазара със здравословните храни. В работата им помагаме от 2018г., а официално вече от 2019г. изкупихме и целия им бизнес. Ние сме Антония и Добромир Добреви-живеем от 2019 г в гр. Карлово с двете си деца -Борис и София (4г и 1г).


Любовта към готвенето и храната е това, което ни събра и това, което ни свързва с бизнеса с таханите, защото и двамата имаме съвсем различен професионален опит и background. Добромир е състезател и треньор по спортно ориентиране и ски , а Антония е филолог и икономист по образование.”, споделя семейството за своята история и развитието на tahini.bg.


Брандът предлага 9 вида натурален тахан в разфасовки от 500, 280 и 30г. Все още нямат физически магазин, продават изцяло онлайн, но техни продукти се продават физически в гр. Карлово (магазин Прошутерия) , а също могат да бъдат опитани и от гостите на СПА

Хотел “Катарино” в гр. Разлог. Периодично се участват във фермески и други базари в цялата страна, за да запознават повече семейства, деца и специалисти с ползите на ядковите тахани и техните свойства.


Те вярват, че всеки заслужава вкусна и полезна храна. Така правим живота си по-добър.

От началото на годината предлагат таханите и в разфовки от 30мл, които са подходящи за тест и проба или като добавка/ подарък. Предлагат и опция персонализиране на бурканчетата (с по-различна опаковка, етикет или визия) за корпоративни клиенти. Най-новият им продукт е кутийка ЕКЗОТИК - кутийка с три различни по-екзотични вкуса тахан- кокосов, бадемов и кашу, която се е оказала чудесен и предпочитан избор от много хора.


Защо точно тахан и как той подпомага развитието на децата?

Историята на тахана идва от древността. Често определят тахана като един от безценните дарове на Ориента. Всъщност таханът (тахини – от арабски и тахина – от иврит) представлява основно хранителен продукт, получен от смлени сусамови семена. Таханът е изключително богат на витамини от групата В, на витамин Е и на калций. Съдържанието на калций в тахан надхвърля пет пъти това в млякото. Освен това богат на незаменими аминокиселини и микроелементи.


Правилното хранене осигурява на децата необходимите хранителни вещества за да имат енергия за растежа и развитието на тялото им. Например, протеините са основни строителни блокове на телесните тъкани и органи, докато въглехидратите и мазнините са източници на енергия за децата да се движат и растат.


В Theia`s Tahini може да откриете богато разнообразие от вкусове и дори полезни рецепти, които да приготвите на малчуганите у дома.


Любими наши продукти са:

  • Лешников тахан: Здравословните ползи са богатото съдържание на витамини: Е, Б1, Б6, Б9, К, като и минерали: магнезий, калий, мед, фосфор. Лешниковият тахан съдържа фолиева киселина, което го прави желателен за бременни жени и кърмещи майки. Той е богат на белтъчини, фибри и ненаситени мастни киселини. Без добавена захар, подсладители или емулгатори. Изцяло натурален продукт.

  • Кокосов тахан: Той е богат е на витамин С, калций, натрий, калий, фосфор, магнезий и селений. Естествен източник на средноверижни триглицериди, които масивно забързват метаболизма. Много по-богат на витамини и минерали от кокосово масло, притежава антибактериален и антимикробен ефект, както и подпомага зарастването на рани и подсилва имунната система.

  • Бадемов тахан: Бадемовият тахан е богат е на витамини B1,B2, B9 и витамин E, калций, желязо, магнезий и цинк; Той е и отличен източник на фибри и белтъчини. А освен всички минерали и витамини, той има ненадминат състав на ненаситени мазнини, които подпомагат функцията на сърцето и органите.

  • Слънчогледов тахан: Традиционният избор на всяко семейство. В състава му влизат витамини А, Е, Ц, Б – групата и други. Растителен продукт с високо съдържание на минерали желязо, магнезий, фосфор и селен, които действат благоприятно на нервната система, мозъка и паметта, растежа и развитието на костите и меките тъкани; Полезните свойства за организма са много, като някои от тях са -намалява лошия холестерол, отличен източник на линолова киселина, премахва свободните радикали от организма; подхранва мозъка и стимулира функциите му. Ето защо слънчогледовият тахан се препоръчва се при усилена умствена дейност и по време на обучение

За да разгледате целия асортимент от вкусни и полезни тахани, открийте линкове и хипервръзки: Instagram | Facebook | Web

Магията на книгата и приказките, скрити зад книжарница “Екрие

Издателство „Екрие” е семейно столично издателство, осъществило множество важни проекти, партньорства и събития от създаването си през 2018 г. до днес. Сред техните заглавия са реализирани успешни дебюти на български автори и български художници. Книги, докоснали читатели на различни възрасти, с различни вкусове и предпочитания, живеещи в България или зад граница, но обединени от книгите и четенето. Приказки, разкази, романи, поезия, практическа психология, учебни помагала или специализирани издания – всяка книга на “Екрие” се отличава с мисия и послания. „Екрие е сбъдната мечта, прераснала в желание, която Галина и Йордан реализират след появата на двете им деца. Затова и често наричат “Екрие” своето трето дете. В процеса на работа се срещат с много български творци, представят техни дебюти на литературния пазар и заедно сбъдват мечти.


Четенето от ранна детска възраст има безброй ползи. Често насърчаваме родителите да четат на децата си от ден 1, от момента на раждане, тъй като приказките и вълшебните думи подпомагат растежа и развитието на детето, мозъчната дейност и неговия прочит към Света. Четенето на книги помага за развитието на езиковите умения, като подобряване на речниковите познания, граматическите умения и писмената грамотност. Децата, които четат редовно, имат по-високо ниво на грамотност и умения за комуникация. Четенето на книги стимулира въображението и творческите умения на децата. Книгите могат да вдъхновят децата да създават свои собствени истории, да рисуват и да играят. Книгите развиват когнитивните умения, като внимание, памет и логическо мислене, а децата научават да правят изводи и да сравняват информация, като развиват умения за анализ и критично мислене.


Когато Издателство “Екрие” създава детско издание или прави адаптация за България, една от водещите им цели е то да бъде красиво и увлекателно за четене, приятно за слушане и не на последно място - полезно. Обръщат внимание на изчистения шрифт и големина на буквите, а илюстрациите съпътстват този процес и допълват цялостното очарование и усещане за книгите.


Ето и нашите любими акценти сред тяхната селекция от детски заглавия.

Детската поредица “Прегръдки от Африка, прегръдки от морето и прегръдки от топлите земи”, три прекрасни заглавия, всяко едно от които включва по 5 приказки с поука. Не си представяйте веднага назидателен тон или обичайните поуки, напротив! Целта на всяка една от книгите е да бъдат в помощ на подрастващите читатели и слушатели. С помощта на съвременни приказки с животни да им показват едновременно как да се справят с трудностите в ежедневието, да разгръщат потенциала си, да се уважават и ценят, но и да се отнасят добре с другите. А в допълнение децата научават много и интересна информация за животните и различни места по света. Подходяща за начинаещи читатели именно заради големия и изчистен шрифт.


“Време е за сън, Малко Мишле!” е една изключително необходима и същевременно красива книга, посветена на спокойния детски сън, толкова важен за здравето на децата. Техниките, описани в книгата, могат да бъдат от помощ за родители и семейство, на педагози, психолози и логопеди. Особено полезни са описаните допълнителни стъпки и съвети след приказката.


Приказка в рими “Чуден режим”, в която се разказва за дневния режим на децата, илюстрирана с разкошни черно-бели илюстрации. Умишлено ги оставихме така, за да може всяко дете да оцвети по свой предпочитан начин книгата, докато чете и се забавлява с текста. Авторът има опит в работа с деца от различни възрастови групи и познава онези често срещани трудности при създаването на здравословни навици у

малките. Книгата е подходяща и в помощ на читатели с дислексия.


А, за вече порасналите читатели и любители на книгата имаме любима поредица книги за деца и юноши с добре познат и вълнуващ герой, а именно “Баба Яга”. “Баба Яга в Бургас и други истории” е книжка за цялото семейство! Много увлекателно, забавно, на моменти малко страшно – точно толкова, колкото е нужно, с героизъм и не малко драматизъм Калоян и Вики – двама съученици ще се изправят пред страховитата Баба Яга, ще спасят приятелите си, ще открият, че не е толкова страшно да харесваш момиче или момче, загатвайки за онзи странен процес, който се случва с нас точно когато навлизаме в пубертета и още, и още!


Целия асортимент от интересни заглавия не само за децата, но за мама и татко, открийте в полезните препратки и линкове. Instagram | Facebook | Web

Летни езикови курсове “FUNDAY SUMMER ADVENTURE

За 8-ма поредна година чуждоезиковата програма FUNDAY SUMMER ADVENTURE Ви предлага едно щуро и незабравимо лято. Лято, в което децата ще се забавляват, ще научат много нови факти за света, ще развиват своите интереси в различни спортни дисциплини и изкуства и всичко това на английски език! Програмата предлага на децата англоезична среда, в която под грижите на преподаватели - носители на езика, те напредват неусетно по английски език. Продължителността на програмата е всеки ден от 09:00 до 17:00 ч., като организаторите са включили 5 учебни часа с квалифицирани преподаватели от Великобритания. Всяка седмица в различна и вълнуваща тема децата обогатяват своите енциклопедични знания и откриват нови светове.


С FUNDAY SUMMER ADVENTURE децата са потопени в интелектуално стимулираща среда. Обучението се провежда чрез най-съвременни методи на учене чрез преживяване, работа по проекти, интерактивна методика на обучение, любимото на всички FUNDAY-ци Lego Education и работа с най- модерна мултимедия. Обучавани по този съвременен начин те естествено започват да мислят на английски език, да обогатяват ежедневно своята лексика и придобиват увереност да използват езика в ежедневната си комуникация.


Децата са разпределени на групи според тяхната възраст и езикова компетентност. Това е предпоставка за успешно и забавно протичане на заниманията, тъй като предразполага децата и им позволява да навлизат уверено в материала и да развиват знанията си пълноценно. Освен за децата, организаторите са подготвили и много изненади за родителите, за да могат те пряко да проследят прогреса на децата и тяхното развитие. Всеки петък родителите са поканени на открит урок, в който децата демонстрират наученото и показват как са се забавлявали през изминалата седмица.


Как и защо английският език обогатява децата, тяхната култура и интелектуално развитие?

  • Английският език е един от най-широко използваните езици в света. Ако децата могат да говорят английски, те могат да комуникират с хора от други култури, да пътуват и да опознават Света.

  • Владеенето на чужд език често е свързано с по-добър статус на живот, по-добра работа и възможност за кариерно развитие. Доказано е, че обучието, което преминава в чуждоезична среда подобрява паметта, вниманието и логическото мислене на децата.

  • и много други.

Все по-често се говори и за учене чрез преживяване. Това е метод, който поставя децата в реална среда, реагиране на истински ситуации от живота, в които може да се използват натрупани знания и умения на практика. Идеята на ученето на чужд език чрез преживяване е децата да се поставят в ситуация, в която основното им внимание е заето с нещо интересно, като междувременно са поставени в изцяло чуждоезикова среда. Това ще рече, че комуникацията помежду им и с учителя се води само на чуждия език. По този начин учениците са стимулирани да слушат, разбират и говорят езика по интуитивен начин, подобен на изучаването на майчин език – без наизустяване на думи и правила. Ето така и с FUNDAY SUMMER ADVENTURE децата, поставени изцяло в чуждоезикова среда, се се доближават максимално до естественият начин, по който те учат език, и няма нужда да се прилага никаква принуда, за да го овладеят. Те напредват естествено, стимулирани единствено от желанието си да общуват и да обсъждат интересните неща, които се случват в часа.


Ако вашето дете е на възраст между 5-12 години, може да се възползвате и от специалните намаления до 20-ти май, като колкото по-продължително е записването за детето ви, толкова по-голяма е и отстъпката. За една или две седмици -5%, за три или четири седмици -10%, за пет или шест седмици -15% или за седем и повече седмици -20%.


Като родители е важно да подкрепяме децата си в нови начинания, особено когато виждаме прогрес, развитие и интерес. В началото на развитието на всяко дете то е водено от любознателността, любопитността и желанието да научи повече за заобикалящата го среда. Английският език е чудесна възможност да създадете нова среда, обогатена с полезна стойност и смислено развитие. Важно е да създаваме подходяща атмосфера за нашите деца, която да ги подкрепя и да ги мотивира да изучават нови предмети. Това може да включва да ги хвалим за техните постижения и да им показваме, че им вярваме.


Повече за “Funday Summer Adventure”, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | Facebook | Web

В бутиковия свят за детски дрехи на “Crazy Kids”

Crazy Kids е място, на което са събрани водещи световни марки като Mayoral, Guess, Karl Lagerfeld, DKNY, EA7, Boboli и много други. Подбора на брандове и техните колекции е мисия за екипа на магазина.. За тях е изключително важно да изберат прецизно детайлите и да предложат най-доброто на всеки клиент. Богатата гама от продукти за деца от новородени до 18г. ги прави лидер на пазара.


Детските дрешки винаги са били слабост за родителите, особено за майките. Няма жена, която да не подготвя предварително тоалетите за своето бебче или пък да избира най-фамозните и красиви шарки, нюанси и цветове, които отговарят на нейната искрена, чиста и съкровена майчина любов. Качествените материи и изработка със сигурност се отличават с някои особености, като:

  • Качествените детски дрехи и доказаните марки обикновено са произведени от безопасни и незамърсени материали. Това може да намали риска от алергии и други здравословни проблеми;

  • Обикновено те са направени от меки, удобни материали, които осигуряват максимален комфорт на детето ни. Те могат да осигурят правилната температура и влажност на тялото на детето за подходящия сезон и климатични условия.

  • Издръжливостта и здравината са други две отличителни характеристики. Това гарантира на родителите инвестицията в по-скъпи и качествени дрешки, което от своя страна може да намали разходите за дрехи, като се избягва необходимостта от честа замяна.

  • И не на последно място, изборът за качество доказани марки обикновено говори за високи стандарти за производство и етично поведение. Това може да ни даде увереност, че дрехите са произведени с отговорност към околната среда и към работниците, които ги произвеждат.

В предстоящия летен сезон онлайн бутика за детски дрешки Ви предлага невероятна селекция от свежи, цветни, удобни и изключително ефирни категории - рокли, тениски, комплекти. Ето и кои са нашите любимци.

Повече за онлайн магазина за детски дрешки Crazy Kids, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | Facebook | Web

Първото споделено място за работа за родители и грижа към децата “Work&Play MaMaYo

Work&Play MaMaYo е първото споделено място за работа за родители с грижа към децата. Това е място за деца и родители, където заедно създаваме общност. Кафе, работа или книга, избирате вие, докато за вашето дете се грижи аниматор. Събота и неделя екипът на центъра е на линия за празнуване на детски рожден ден или за детските работилници, които организират. Вдъхновени от своите деца – Матей, Маги и Йоан, в детски клуб “Work&Play “MaMaYo” се стараят да предложат това, което самите те винаги са търсили, а именно място, където понякога да избягаме от ежедневието край децата, да свършим някоя и друга задачка, да пием хубаво кафе и най-вече – да правим себе си и децата си щастливи!


Доказано е, че родителите се справяме по-добре с всички функционалности и ангажименти, когато имаме и малко “откраднато време” за себе си и своите работни задължения или лично време. Ето защо и на помощ идва и детския клуб, който може да ви предложи разнообразие от услуги в подкрепа на родителството и развитието на детето.

  1. Co-working with kids ви дава възможността да работите на място, в което знаете, че някой друг се грижи пълноценно за вашето дете. Вие сте там, но имате цялото време за себе си и своите задачи. Звучи невероятно, нали! Но е истина.

  2. Почасова грижа - тази услуга ви дава възможност да отидете и да свършите всички задачи за деня, работни срещи, лични ангажименти. Аниматорите в центъра ще се погрижат детето ви да се чувства като у дома си, а вие да се върнете спокойни и удовлетворени от пълноценния ден.

  3. Свободна игра в центъра - Ако просто искате да отдъхнете за няколко часа и да изпиете кафето си на спокойствие, да имате време за размисли, планиране на задачи или някой разговор, това е перфектната опция да поверите грижите за малчугана на аниматорите в центъра.

  4. Подготовка, планиране и незабравимо преживяване за рожден ден - Освен всички активности може да се доверите на центъра и за безупречна организация за рождения ден на вашия малчуган. Центърът предлага различни тематики и игри, занимания и работилници, които да привлекат и задържат интереса на децата.

И за предстоящите горещи летни месеци няма нищо по-добро от “Лятна занималня” - ако детето ви е във ваканция или пък просто искате да имате един различен ден, а защо не и седмица или пък месец с извънкласни активности, екипът на центъра може да ви предложи перфектното решение.


Като родителска медия все по-често насърчаваме родителите да използват услугите на специалисти и професионалисти, а в детските центрове има хора, които искат да играят с децата ви по най-добрия, пълноценен, образователен и развиващ начин. Предимствата са много освен за родителите, но и за децата, като например:

  • детските занимални и центрове позволяват на децата да се срещат с други деца и да се забавляват заедно. Това може да им помогне да развият социалните си умения и да се научат да работят в група.

  • В детските занимални и клубове често има различни занимания и игри, които са насочени към развитието на творческите умения на децата. Те могат да се занимават с рисуване, лепене, изработване на колажи и много други.

  • Там децата могат да се забавляват, докато учат нови неща. Това може да ги насърчи да учат по-активно и да се радват на обучението.

Родителството е смел процес, който изисква и нашата вътрешна и външна хармония и баланс. Често в съвремието ни се говори за “вината на работещия родител”. В днешно време работата е необходимост, която позволява на родителите да осигурят нуждите на своето семейство и да се грижат за децата си. Работещите родители имат правото да преследват своите кариерни цели и да работят за по-добро бъдеще на семейството си. Вместо да се говори за вина, трябва да се наблегне на важността на комуникацията между родителите и децата, както и на създаването на здрави и позитивни връзки в семейството. Родителите могат да се учат да бъдат емоционално подкрепящи и да насърчават самостоятелността и независимостта на децата си.


Повече за детския клуб Work&Play MaMaYo , открийте в полезните линкове и препратки: Facebook | Web

От идея до глобален лидер за преподаване на английски език за деца “Helen Doron”

Преди повече от 30 години лингвистката Хелен Дорон прави революция в преподаването на английски като втори език, като разработва методология, близка до усвояването на майчиния език. Днес „Хелен Дорон” е международна франчайз мрежа в над 30 страни, в която са учили над три милиона бебета, деца и подрастващи. Когато британска лингвистка, води 4-годишната си дъщеря на урок по цигулка по метода на д-р Сузуки. Тя се впечатлява от успеваемостта на метода и, вдъхновена от принципите му, разработва свой метод за преподаване на английски на малки деца.


Хелен Дорон знае, че четенето и писането са съвсем различни умения от разбирането и говоренето. Но в училищата езикът и до днес масово се преподава чрез четене и писане. Революционната методология на Хелен Дорон позволява на децата първо да се научат на разбират и говорят, а след това да пишат и четат – също както усвояват и майчиния си език. По този начин дори бебетата могат да научат английски. Хелен създава първия си курс за ранно езиково обучение въз основа на принципите на повторното слушане и насърчението. Първите й записи с музика, стихчета и истории са направени вкъщи, а първите й ученици са съседски деца от селищата в Северен Израел.


Резултатите са удивителни! Децата много харесват уроците, защото са живи и забавни и ги стимулират физически, емоционално и интелектуално. Вдъхновена от успеха, Хелен продължава с разработването на нови курсове и обучение на други учители. През годините броят на курсовете продължава да расте и днес предлагаме пълна гама от програми за деца – от бебета до тинейджъри.


Впечатляващо е как за толкова години през обучителните програми са преминали над 3 милиона ученици в 36 държави, на 5 контитента и с над 1000 учебни центрове.


Периодът на ранното детство оказва съществено влияние върху развитието на личността и има дългосрочен ефект върху живота на човека. В този период на детството се формират основните качества и умения, които детето ще използва през целия си живот. Ранното детско развитие може да се подобри, ако се осигурят подходящи условия и стимули за децата, като това включва и изучаването на чужд език. Бебетата и малките деца образуват невронни връзки с бързи темпове. С развитието на мозъка той става все по-специализиран и усъвършенстван, затвърждавайки нервните пътища, които редовно се използват. Това от своя страна прави мозъка по-ефективен, а ученето на нови неща по-предизвикателно и интересно. Ето защо тези, които учат език в много ранна възраст, имат акцента на хора, за които този език е роден. По-късно в живота тези невронни преки пътища, създадени от нашите мозъци за повишаване на ефективността, ни принуждават да се връщаме към звуците или фонемите на познати вече езици.


Ако вие имате малчуган, който е на възраст между 0 - 4 години, ето и какви са вашите опции за изучаване на повече от английски език. От най-ранна възраст в курсовете на Helen Doron може да откриете възпитателен подход, любов и грижа към растения и животни. Курсовете Baby’s Best Start и Todler’s Best Start въвеждат енциклопедични знания за различни птици, насекоми, пеперуди и породи кучета. По този начин се подхранва любопитството на малчуганите, както и насърчаването да бъдат внимателни със заобикалящите ги създания.


Baby’s Best Start поставя основите на говоримия английски език чрез активности за цялостно развитие, песни и рими за бебета на възраст над 3 месеца. Вдъхновяващ и ефективен старт за най-малките, Baby’s Best Start е 7 в едно, като включва освен английски език, социално развитие, фотографско четене, така и музика, мозъчно развитие, език на жестовете и физическо развитие. Той е подходящ за деца от 0-3 години, а продължителността на обучението е 9 месеца.


Toddler’s Best Start е за деца от 2 до 4 години. Разговорен английски чрез много забавления, игри, активности за развитие на фина и груба моторика, рими и 28 оригинални песни с музикални стилове от цял свят. Децата се забавляват с котето Съни и приятелите й и усвояват английски с лекотата на майчиния език. Типично за нашите занятия и тук информацията е поднесена с игра, песни и танци в различни ритми и стилове. Изпълнен със забавни образователни активности и игри, Toddler’s Best Start преподава много енциклопедични знания, развива двигателните умения и насърчава ранното математическо мислене. Курсът включва и активности за ранно четене.


Toddler’s Best Start е подходящ както за начинаещ курс, така и за продължаващ курс за деца, завършили Baby’s Best Start. Продължителността на обучението отново е 9 месеца.


It’s a Baby Dragon е забавно, музикално въведение към английския език. Децата се учат да говорят лесно и естествено, както се учат да говорят и на майчиния си език. В пленителни анимационни епизоди принцът Сам, котаракът Флъфи и дракончето Диди въодушевено въвеждат основите на английския език. Чрез ежедневно пасивно слушане вкъщи, позитивна атмосфера и активно общуване, децата се учат да говорят лесно и естествено, точно както усвояват майчиния си език.


Курсът включва и активности за ранно четене. Подходящ е за деца от 2 до 4 години.


Повече за обучителните курсове по английски език за малки и по-големи деца на Helen Doron открийте в полезните линкове и препратки: Facebook | Web | Instagram | LinkedIn


Детското познание е необятно като хоризонт и ще ни е нужен цял океан време, за да го опознаем. Любопитството и любовта към учението и знанието на децата е наша основна отговорност, която като родители трябва да изпълним с мисъл за бъдещето. Създайте любопитство и изненада в децата, като им задавате въпроси и им предоставяте интересна информации, свързана с темите и интересите, от които те се вълнуват в момента. Важно е да научим децата на критично и аналитично мислене от ранна детска възраст. Това не само подобрява социалните им умения, мотивация за личностно и кариерно развитие.


​​Вярваме, че представената селекция от още седем водещи бранда ще ви дадат първоначалната сигурност и увереност на родител, който е готов да отгледа своето дете и да развие неговия потенциал. В този период на развитие мозъкът на децата расте и се развива най-бързо, като това им дава възможност да усвояват нови знания и умения с лекота. Подходящо образование и грижи в този период могат да се окажат от решаващо значение за бъдещото развитие на децата. Те имат потенциала да се усъвършенстват във всички области - физическа, когнитивна, езикова, социална и емоционална, като подходящите стимули и грижи могат да им помогнат да постигнат максималния си потенциал.


Научете повече за останалите брандове в част 1.


*Материалът се реализира в партньорство с посочените по-горе брандове, но мнението и обратната връзка за използването на продуктите или услугите се определя от личните предпочитания на потребителя, читателя и клиентите на съответния бранд.


В статията може да откриете повече за брандовете:

1. Логопедичен център “Стъпка напред

2. Таханите и техните полезни свойства за здравето на цялото семейство от Tahini.bg

3. Издателството за детски книжки и заглавия за мама и татко “"Екрие"

4. Летни англоезични лагери за малки и големи деца Funday Summer Adventure

5. Селекция от бутикови дрешки за бебета, деца, тийнейджъри от CrazyKids

6. Co-working пространство за работещи родители и любопитни деца Work and Play MamaYo

7. Иновация в преподаването на английски език за бебета, деца, тийнейджъри от Helen Doron

Последни публикации

Виж всички
bottom of page