top of page

7 бранда в полза на родителството и ранното детско развитие, част 1

Всички знаем, че за да си родител са ти необходими малко късмет, много търпение и полезни открития, които да улеснят забързаното, изтощаващо, но и толкова възнаграждаващо ежедневие. Родителството е вероятно най-сложната и отговорна функция, която човешкото тяло може да изпълнява 365 дни, 24 часа, 7 дни в седмицата.


В едно мащабно изследване за родителството, публикувано от американската Национална академия на науките през 2016 г. са дефинирани четири основни отговорности на един родител към неговото дете (до 8-годишна възраст). Това са

  • Физическа безопасност за малчуганите и опазване на тяхното здраве;

  • Грижа за емоционалното здраве на детето и неговите чувства, емоции, преживявания;

  • Образование и развитие на социални умения, създаване на връзки, приятелства, взаимодействие;

  • Изграждане на развиваща интелектуална компетентност;

Като родители, ние се опитваме да изградим пълноценно, щастливо и обгрижвано от любов детство на своите деца. Но, за да имаме и малко откраднато време за себе си, имаме нужда от верни помощници в грижата или играта на нашите деца. Открийте, които са първите 7 бранда, които идват в полза на родителството и ранното детско развитие от 0 до 15 години.

Сънливко” - консултации по детски сън

Сънливко е бранд, зад който стои много любов, грижа и внимание! Стои личната ми мисия да връщам съня в живота на семействата, а с това и спокойствието и усмивките им. Да си родител е достатъчно трудно и не е нужно да го затрудняваме допълнително с безсънни нощи. Аз съм Любка - майка, сертифициран консултант по детски сън, домакиня и мечтател. Всичко, което правя е в името на пълноценния сън на Вашите деца!


Ако ви предстои да бъдете родители за първи път, със сигурност трябва да бъдете подготвени за най-хубавото и най-лошото за детския сън. Ако пък вече сте родител, то вероятно много добре знаете за различията между децата и средата, която определя спокойствието на техния сън. “Точното количество” сън определя паметта, концентрацията, както и поведението на децата. Добрият сън ги прави по-жизнени, а лошият - точно обратното. Детският сън е важна част от здравословното развитие на детето и спокойствието на семейството по много причини. На първо място, физическо здраве на децата пряко зависи от добрият сън, който помага за растежа и възстановяването на тялото. Психологическо здраве на децата и семейството също е свързано със съня, тъй като им помага да постигнат по-добър фокус, концентрация и настроение. Вероятно знаете, но и сънят оказва влияние върху поведението на родителя, новороденото или детето. Добрият сън може да подобри поведението на детето, като го направи по-спокойно, по-концентрирано и готово за игра.


Ето и в кои направленияСънливко” може да бъде ваш пръв избор и подарък за щастливо и спокойно родителство с новородено, бебе или дете у дома.

  • Бебето ви се буди нощем и не знаете защо;

  • Бебето има кратки дремки, които искате с радост да увеличите;

  • Бебето има асоциации на заспиване;

  • Бебето има многократни нощни събуждания;

  • Вашето дете заспива трудно и продължително;

Любка от “Сънливко” ще ви помогне и ще изготви за вас режим, проследяване, консултация с разбиране и решение към проблема. Етапите, в които ще бъде разгледан съня на вашето дете, включват:

  • Анализ на съня на вашето новородено, бебе, дете;

  • Индивидуален подход и решение на проблема;

  • Подробен, аналитичен и детайлен план за действие;

  • Подкрепа и устойчивост в комуникацията;

В категория “Консултации” може да изберете между две опции.

Повече за бранда “Сънливко”, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | TikTok | Facebook | Web

Мама ПРО” - грижа за майчинството и детето

“МАМА ПРО” е прохождаща компания, чиято цел е да обърне представите за родителството в положителна посока. Мисията ни е да превърнем майчинството в нова зона на комфорт за колкото се може повече майки. Как смятаме, че ще стане това? – Като разгледаме всичките му страни и го подкрепим с подходящи продукти и полезна информация. Вярваме, че всяка майка заслужава най-добрата грижа и затова за пръв продукт избрахме "free hands" помпите за кърма MOMCOZY, помогнали на над 2 000 000 майки в САЩ и Европа да имат повече свободно време за себе си и семейството си. Знаем също, че за щастлива мама, най-важното нещо е щастливо бебе. Ето защо се фокусираме и върху отглеждането на бебето и детето и по-специално върху ранното детско развитие. Стремим се да предоставяме ресурси и подкрепа, за да помогнем на майките да създадат грижовна среда за малчуганите, така че те да могат да разгърнат пълния си потенциал.


Няма нищо по-ценно от това да се погрижим за себе си по време на бременността, след раждането, по време на кърменето и етапите от майчинството, които то съпътства. Кърменето е един естествен процес, а вашата кърма е специално съобразена с нуждите на вашето бебе и се променя от ден на ден, от месец на месец, от кърмене до кърмене, за да отговори на нуждите на бебето. Кърмата е най-добрата грижа за новороденото, защото тя осигурява всички необходими хранителни вещества и имунна защита, които бебето се нуждае за здравословното си развитие. Кърмата съдържа антитела, ензими и хормони, които подпомагат имунната система на бебето и го предпазват от инфекции и други заболявания. Кърменето също така има и положителен ефект върху психическото и емоционално развитие на бебето, като помага за установяването на по-силна връзка между майката и детето. Освен това, кърменето е полезно и за самата майка, тъй като намалява риска от различни заболявания и укрепва връзката й с детето.


В специалната селекция на “Мама ПРО” може да откриете помпите за кърма MOMCOZY. Специалното на помпите MOMCOZY e, че са тип „free hands“ помпи, т.е. изцеждат сами, поставени в сутиена и не са нужни ръце, кабели и контакти за изцеждането. Движението също е свободно и майката може да отмята домашни задължения, да работи, да се разхожда или да се занимава с бебето си, докато изцежда. След дълго проучване на пазара относно този вид помпи, се спряхме на марката MOMCOZY, тъй като е най-продаваната марка на free hands помпи в Северна Америка (общо имат над 2 000 000 продадени помпи) и oколо 70% положителни ревюта (само с 5*) в Амазон. В магазина на Мама ПРО” има вариации от 4 модела като две имат единичен и две двоен вариант. Със своите 2 режима на работа (стимулиране и изцеждане) и 9 степени на интензивност, помпата позволява да се настрои така, че да имитира бебешко засукване и по този начин да доведе до стимулиране на лактацията. Батерията е изключително издръжлива и позволява от 6 до 8 изцеждания с едно зареждане.


Нивото на шума е около 45 dB, което прави помпата подходяща за използване дори в компанията на спящо бебе. Иновативната технология с по-голям уплътняващ ръб на фланеца, помага за по-ефективното изцеждане, без разхищение на кърма. Моторът е по-малък и по-интелигентен, а LED дисплея позволява лесно настройване дори при слаба осветеност. Momcozy S9 Pro спечели наградата Reddot Design Award за 2022 г., има патенти за изобретение на външен вид и структура, сертификат от FDA и др. Помпата е изработена от безвреден силикон и разглобяването й е изключително лесно.


Повече за бранда “Мама ПРО”, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | Facebook | Web

Магията на детството” - пространство за детско развитие, родителска подкрепа и хранителна терапия.

Магията на детството” е пространство за детско развитие, родителска подкрепа и хранителна терапия. С много труд и постоянство, усмивки и отворени сърца, посрещаме децата и техните родители, които имат трудности в различни области от развитието или просто са в труден етап от житейския си път.


За нас всяко детство е магично и всяко дете притежава определен потенциал за развитие и има свои силни страни. Наша основна задача е да открием тези силни страни и чрез тях да преборим трудностите по един приятен, весел и магичен начин. Вярваме, че играта е естествения начин да се взаимодейства и комуникира с всяко дете, именно за това тя е основният похват, който използваме в работата си. Стараем се да зарадваме всяко дете с усмивки, уютна атмосфера и комфорт. Заедно играем, растем и творим.


За нас максимата: „Чувам и забравям. Виждам и запомням. Преживявам и разбирам.“ е много важна! Смятаме, че най-добре трупаме опит през собствените си преживявания и се стараем да създаваме максимално приятни такива у всяко дете. В този магичен път, за нас, родителят е партньор. А при нужда му помагаме да чуе какво казва детето с поведението си.


Ставайки родители трябва да бъдем готови за множество приключения. Едно от тях е захранването на детето. Понякога, в стремежа си да бъдем и да дадем най-доброто като родители, отказваме да разбираме и откриваме нуждите на детето си. Ето тук, на помощ идва Валерия и нейният екип от специалисти, които могат да ви помогнат в следните направления:

  • Хранителна терапия: Хранителната терапия е много повече от това “да научиш детето да яде”. Хранителният терапевт работи основно със семейството и детето, за да може по най-добър начин да се установи от къде идват трудностите и по какъв начин да се подпомогне както детето, така и цялото семейство.

  • Психологическо консултиране: Консултациите с психолог са вид краткосрочна психологическа помощ, която има за цел да разреши конкретен проблем. Броя консултации се определя според нуждите и възможностите на детето. Препоръчват се при тревожност, различни страхове, трудности в общуването и намирането на приятели, раздяла на родителите, лоши постижения в училище, поведенчески проблеми и др.

  • Логопедична терапия: Логопедичната терапия използва стратегии, съобразени с конкретното състояние на всяко дете. Стратегиите могат да включват: говорна и езикова терапия; орално-моторни упражнения и масажи. Броя на консултации се определя според нуждите и възможностите на детето. Препоръчват се при притеснение относно проговарянето на детето, късно проговаряне, трудности в общуването, заекване, трудности при произнасяне на отделни звукове, лоши постижения в училище, трудности в комуникацията и др.

  • Групови занимания: Тук може да откриете две различни групи за “Магията на емоциите” и “Магията на храните”.

Няма правилна или успешна форма за родителството, но има хора и екипи, които могат да ви помогнат с трудностите, главоблъсканиците и решенията, за да отгледате своето дете по един разбиращ и пълноценен начин.


Повече за бранда “Магията на детството”, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | Facebook | Web | YouTube


Плувам с мама и тати” - място за изучаване на плуването, спорта и ползите за бебета и деца.

“ПлУвАм с МаМа и ТаТи” е място за изучаване на спорта плуване и ползите от него още от най-ранна бебешка възраст. От 2013г сме обединени около възможността и желанието децата да запазят обичта си към водата, да се отпускат и да се чувстват добре в нея, както когато са били на сигурно място в утробата на мама. Методът, който използваме по време на заниманията ни се нарича Birthlight - Англия.


Всичко това съчетано в един обгрижващ, приятелски настроен подход към детето, плуването за бебета и малки деца предоставя множество предимства – безгранична радост, усмивки и забавления. То подпомага физическото и личностно развитие, като създава щастливо, здраво и добре справящо се с предизвикателствата дете.


Този опит е забележителен за цялото семейство. Удоволствието в кикота и пръските, времето, изкарано за сплотяване в басейна, радостта и гордостта, които детето изпитва докато развива новите си умения. Обучението по плуване е едно от най-ценните преживявания в детството. Това е пътешествие, споделен миг на радост и безтегловност между родителя и детето. Срещата на бебето с водата има много смисъл – малкият плувец е бил заобиколен от вода в утробата за девет месеца.

А кой е най-добрият начин да се учи бебето, ако не с хората, на които то има най-голямо доверие? Ние вярваме, че родителите са най-добрите учители на бебето – и на сушата, и във водата.


В официалния сайт на бранда може да откриете различни занимания, на които да запишете детето си, онлайн график на записване, цени, както и локации, които може да посетите. Често се чудим какво да подарим на новородено бебе, любимо дете или семейство! Ето защо ви предлагаме да подарите безценно преживяване във водата! Необходими са ни имената на детето и родителите, както и избраната сума за подарък, а останалото оставете на нас! Ще ви го доставим до вас или до един от басейните ни, или ще ви го пратим по имейл. Може да запазите своя подаръчен ваучер в този линк.


И, за да ви изненадаме и очароваме, “ПлУвАм с МаМа и ТаТи” предлагат също така ръчно шити и създадени от тях памперси за вода, които заместват изцяло еднократните памперси. И без дори да се замисляте имате всичко необходимо, за да започнете своето водно приключение и да подарите емоции на своето дете или новородено, ако то е на възраст между 3-4 месеца или до 4-5 години.


Повече за бранда “ПлУвАм с МаМа и ТаТи”, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | Facebook | Web | YouTube


Образователен център “Бълбук”, Банкя” - алтернатива на детската градина за развитие на вашите деца.

“Образователен детски център Бълбук” в Банкя е алтернативна детска градина, където към децата се отнасяме като равни по достойнство на възрастните. Използваме уникална иновативна програма на английски език, с която децата не само усвояват (вместо просто да учат) английски, но и се развиват във всичко важно за възрастта им.


За разлика от традиционните програми, чийто фокус е върху академичните знания и умения за 1 клас, програмата, която използваме в Бълбук се фокусира И върху поставянето на основите за развитие на ключови за 21 век умения и социално-емоционалното развитие на децата. В Бълбук децата придобиват знания и умения чрез игра, правене, преживяване и всички сетива; прекарват много време навън; хранят се здравословно; творят, пеят и танцуват; правят йога за деца и са обгрижвани от учители по сърце. Щастлива детска градина!


Основен принцип на работа в “Образователен детски център Бълбук” е учене чрез игра в среда, близка до домашната. Целим да организираме за децата активности и занимания, които да стимулират естественото им желание да учат и опознават света посредством игра. За нас е важно хората, които работят при нас да възприемат учителската професия като призвание и да подхождат към децата с разбиране, търпение и любов.


Ако сте родител на дете между 1,5 до 6 години и сте в близост до гр.София или живеете в гр.Банкя, то със сигурност “Образователен детски център Бълбук” е перфектната възможност да:

  • Оставите децата си в пълноценна, хармонична, обгрижваща и развиваща среда;

  • Помогнете на децата си развият неограничено своите възможности;

  • Развиете уменията на децата си не само на теория, но и на практика - чрез опит, преживявания, работилници, ателиета и игра;

  • Да позволите на детето си да изгради своя характер, да открие и създаде нови приятелства и таланти;

  • И много други.

Детската игра е много важна за развитието на детето, тъй като му предоставя множество възможности да изрази креативността, да развие социални умения, да усвои нови знания и умения и да подобри физическата си форма. Играта е начин за децата да изразят своите емоции и да учат да работят с други хора, да се справят с предизвикателства и да развият своята въображаема и критична мисъл. Тя също така помага за укрепване на моториката и здравето на децата, като ги мотивира да бъдат активни и да се движат.


Практиката е важна за развитието на децата, тъй като им помага да приложат теоретичните знания, които са получили в училище или в домашни условия, в реални ситуации. Това им дава възможност да развият своите умения и да се научат да се справят с различни предизвикателства, което е от съществено значение за тяхното бъдеще. Когато родителите оставят детето си да се развива чрез практика, те му дават възможност да учи от опита и да се развива като личност. Освен това, това може да бъде забавно и вълнуващо за децата, което ще ги мотивира да продължат да се развиват в тази насока.


За да научите повече за центъра и да запишете своето дете, открийте цялата информация и контакти тук: Facebook | Web


Детски център „Сладко медено” - детски център за слънчево възпитание и слънчева педагогика

“Детски образователен център „Сладко медено“ (Кошерът)” е център, чиято основна мисия е да създава условия, в които да се прояви най-красивото, най-доброто, най-разумното, заложено в душата на всяко дете – слънчевото му естество. Всички методи и упражнения, ценностите, средата и организацията, са съобразени с тази задача. За нас добродетелите са в основата на възпитателния процес. Те са почвата, която дава възможност да поникнат всички таланти и дарби на децата. В основата на разбирането ни стоят методите и правилата, които Учителя Петър Дънов дава за възпитание и обучение.


Чрез тях се стремим да създаваме всеки ден хармонична среда и стремеж към доброто, а същевременно обогатяваме подходите към образователните направления (според програмите на МОН, които използваме). Работим с деца от три до шестгодишна възраст. Следваме определен дневен, седмичен и месечен ритъм, който е заимстван от природата. Денят ни започва с музика, тя присъства в заниманията и свободното време. Децата пеят, свирят, учителите също, а често и родителите. Тя дава искрата, която е нужно да се запали в големи и малки, за да имаме нова култура, нови отношения и по- добър живот. Имаме разработена възпитателна програма.


Вярваме, че любовта е най- силният възпитателен и образователен фактор, но също така природата възпитава; светлината, въздухът, водата и храната възпитават; музиката, ритъмът и движението, средата, общуването и поведението възпитават. Като резултат от използването на всички тези фактори в нашата работа, искаме да видим красиви, здрави, умни, добри и богати деца, които след това да бъдат и такива граждани и родители.


В основата на тяхната педагогическа работа стои периодизация на човешкия живот на седемгодишни цикли. Системата на слънчевото възпитание разглежда човека като съвкупност от ум, сърце и воля. Във всеки от периодите една от тези страни е водеща и това определя основните насоки и методи за работа за съответната възраст.


Ранното детско развитие е ключов период в живота на детето, който може да определи техния бъдещ успех и щастие. Едно от важните неща, които можем да направим за децата, е да ги изведем на пътеката на природата. Свободната игра и изследване на природните материали могат да им помогнат да развият въображението си, креативността, логическото мислене и когнитивните умения. Контактът с природата може да подпомогне и физическото им развитие, да укрепи имунната им система и да намали риска от развитие на стрес и депресия. Като родители можем да помогнем на децата да се свържат с природата, като ги водим на различни места за изследване и игра, насърчаваме ги да изразяват своите мисли и чувства относно природата и като ги научим да уважават и защитават околната среда.


За да научите повече за центъра и да запишете своето дете, открийте цялата информация и контакти тук: Facebook | Web

Повече от обзавеждане за детската стая с “Kiddoscape

Детската стая е едно от местата, където децата ни прекарват голяма част от времето си, затова обзавеждането в нея не трябва да бъде подценявано. Напротив, трябва да се използва максимално, за да се създаде една интересна среда, която да стимулира детето да играе и да се развива. Редица изследвания показват, че играта и въображението при децата изиграват ключова роля в тяхното по-нататъшно развитие като индивиди. Добре обзаведената детска стая може да подпомогне въображението и креативността на детето, да му осигури удобство и комфорт, да подпомогне самостоятелността и независимостта му, както и да стимулира играта и ученето. Например, в стаята може да има маса за рисуване, книжна полица с любимите книги, играчки и игрални зони, които да подпомагат физическото и емоционалното развитие на детето. Важно е обзавеждането да бъде безопасно, практично и да отговаря на нуждите на детето в различните етапи на неговото развитие.


Нашата мисия е да предложим практично, достъпно и стимулиращо детското развитие обзавеждане за детска стая, което да подобри живота на децата и техните родители.


Нашите основни ценности са:

· Безопасен дизайн и материали

· Игра, движение и развитие

· Функционалност и удобство

Наша основна цел е да предложим обзавеждане за детска стая, което да пробужда въображението и желанието за игра и движение на децата, като същевременно е удобно, безопасно и изпълнява своите основни функции: Искаме децата ни да растат играейки: Growing through play.


В селекцията на Kiddoscape може да откриете интересни колекции за обзавеждане на детската стая, а решението може да съобразите с нуждите, възрастта и пространството на малчуганите, с което разполагате.

  • Колекция Playroom: С изборът на тази колекция имате опция всеки елемент в стаята да предлага допълнителни възможности за игра и развитие: игра на криеница с кукли през отвора на леглото, катерене по етажерката – стълбица, „ходене на пазар“ и похапване на малката удобна маса, строене на къщи и заслони от модулите на дивана.

  • Колекция Adventure Room : както подсказва и самото име, тази колекция се стреми да разгърне приключенския дух на Вашите деца. Детето може да се катери по „високата крепост“, да се крие и наблюдава с бинокъл, да скача по речните камъни, да спи в палатка.

  • Колекция Comfy: представя света на високото легло. То дава изключително много възможности за подредба. Oтдолу може да бъде уютно място за игра и четене, когато съчетаваме ниски шкафове и плот по продължение на леглото. Mожете да създадете и един удобен кът за учене с бюро и шкафчета за съхранение.

  • Колекция Stars: eдна визия, която ще накара всяко малко момиченце да заблести. Малкият отворен гардероб вдъхновява децата за много игри, но също така да подреждат сами. Той е компактен, но същевременно събира изключително много дрехи, играчки и аксесоари. Тоалетката е за всички малки грации, които вече имат бижута и аксесоари и е редно да имат място за тях. Колекцията е с нежен бежов акцент. Добавяйки бюро, стаята е идеална и за по-голямо дете.

Подходящата мебелна аранжировка, цветовете, декорацията и осветлението могат да допринесат за по-добро настроение и усещане за уют и хармония в детската стая. Това може да създаде благоприятни условия за ранното детско развитие, здраве и добро настроение на детето.


Повече за бранда “Kiddoscape”, открийте в полезните линкове и препратки: Instagram | Facebook | Web

Родителството играе решаваща роля за ранното детско развитие, тъй като ние, родителите, сме първите учителите на детето и имаме най-голямото влияние върху неговото физическо, емоционално и социално развитие. Качественото родителство подпомага устойчиво и пълноценно развитие на детето чрез създаване на стабилна и любяща среда, насърчаване на здравословни навици, развитие на креативност и интелектуални умения, укрепване на самочувствието и емоционалната устойчивост на детето. Освен това, успешното родителство води до здравословно и благоприятно развитие на родителите, което има положително въздействие върху цялото семейство.


Родителството може да бъде подобрено с помощта на различни продукти и услуги, които предлагат подкрепа за децата и родителите. Например, детски играчки, образователни материали, услуги за грижа за деца, книги за родители и програми за развитие на родителски умения.


Вярваме, че представената селекция от седем водещи бранда ще ви дадат първоначалната сигурност и увереност на родител, който е готов да отгледа своето дете и да развие неговия потенциал. В този период на развитие мозъкът на децата расте и се развива най-бързо, като това им дава възможност да усвояват нови знания и умения с лекота. Подходящо образование и грижи в този период могат да се окажат от решаващо значение за бъдещото развитие на децата. Те имат потенциала да се усъвършенстват във всички области - физическа, когнитивна, езикова, социална и емоционална, като подходящите стимули и грижи могат да им помогнат да постигнат максималния си потенциал.


Очаквайте втория материал по темата с още седем избрани бранда в полза на родители, деца и цялото семейство.


*Материалът се реализира в партньорство с посочените по-горе брандове, но мнението и обратната връзка за използването на продуктите или услугите се определя от личните предпочитания на потребителя, читателя и клиентите на съответния бранд.


В статията може да откриете повече за брандовете:

1. "Сънливко" - консултации по детски сън.

2. "Мама Про" - онлайн магазин в помощ на майката, детето, семейството.

3. "Магията на детството" - пространство, в което може да откриете родителска подкрепа, хранителна терапия.

4. "Плувам с мама и тати" - плуване за бебета и деца.

5. Образователен център "Бълбук" , Банкя - алтернативата на детската градина.

6. Детски център "Сладко медено" - природната сила на слънцето и естественото развитие на децата.

7. Интериорни решения и обзавеждане за детската стая от Kiddoscape.

Последни публикации

Виж всички
bottom of page